Totul despre Cancer

Totul despre Cancer

O colecție întreagă de rețete și sfaturi primite de la cei care au reușit să învingă această cruntă boală. Mai mult »

Alimentatia

Alimentatia

Învață cum să mănânci sănătos pentru a avea o sănătate de invidiat. Mai mult »

De pe la bunici

De pe la bunici

O colecție întreagă de leacuri adunate din toate colțurile țării de pe la bunici și străbunici. Mai mult »

Terapii alternative

Terapii alternative

Descrieri detaliate despre o sumedenie de terapii funcționale. Mai mult »

Informații diverse

Informații diverse

Meditații, alimentație, leacuri, evoluție spirituală, rețete băbești, știința și terapiile alternative, găsești totul într-un singur loc ...... aici. Mai mult »

 

Acne Vulgaris

Acne vulgaris este, poate, cea mai răspândită boală de piele. Fața, pieptul, umerii și spatele sunt principalele zone afectate. Deși acne vulgaris este, de obicei, benignă și limitată la anii adolescentei, forma clasică poate fi cronică, larg răspândită si desfigurantă. Unele studii recente își manifestă îndoiala cu privire la legătura dintre acnee și alimentație făcând referire, de pildă, la ciocolată, grăsimi, dulciuri. Majoritatea dermatologilor cu experientă și suferinzii de acnee vor fi, totuși, de acord cu necesitatea evitării acestor alimente. La o populație care consuma în proporție de 100% cantități mari de astfel de alimente, nu ne putem aștepta decât la niște variații minore. De aceea, nu ar avea sens să inițiem vreun studiu statistic legat de acești agenți vătămători. Însă la eschimoși, de exemplu, care au consumat dulciuri puține sau deloc până în 1950 atunci având loc o veritabilă explozie a consumului de dulciuri, de la 13 kilograme de zahăr de persoană pe an, la 52 kilograme pe an, creștere la care s-a ajuns în opt ani, acneea are o incidentă de proporții epidemice.

TRATAMENT

1. Stresul poate juca un rol semnificativ în înrăutățirea acneei. Neutralizați stresul prin exercițiu fizic în aer liber.

2. Curățând pielea la fiecare 46 de ore veți împiedica creșterea bacteriană. Spălarea poate fi efectuată cu sau fără burete Folosind apă călduță, frecați ușor, dar ferm, spuma de săpun, timp de un minut. Clătiți tot cu apă călduță. Repetați spălarea.

3. Multe loțiuni și produse cosmetice pot conține substanțe chimice care pot agrava acneea. S-a constatat că unele dintre cele mai populare produse comerciale pentru îngrijirea pielii pot fi cei mai mari vinovați în problemele pe care le avem cu pielea. Se propune ca tratament cu comprese cu amidon din porumb, bicarbonat de sodiu sau o combinație din acestea două.

4. Se recomandă folosirea unei îmbrăcăminți din bumbac 100% și, de asemenea, lenjerie de pat din bumbac, în locul țesăturilor sintetice.

5. Nu stoarceți bubulițele și coșurile întrucât aceasta împinge adesea capul negru mai adânc, sub piele.

6. Șamponați zona în fiecare seara sau de doua ori pe săptămână. Nu lăsați părul să atingă fața. Evitați aceasta printr-o tunsoare scurta sau prin agrafe.

7. Nu vă puneți mâinile pe fată și nici măcar nu atingeți fața cu degetele; folosiți mereu o țesătură curată chiar și când vă scărpinați.

8. Soarele va ajuta împotriva acneei, crescând grăsimea pielii prin epicheratină și prevenind blocajul glandelor de la suprafață. Este recomandat suficient soare pentru a induce o ușoară roșeață a pielii. Este de dorit relaxarea asociată cu plaja.

9. Sensibilitatea alimentară este o cauză cunoscută pentru apariția acneei. Laptele, ciocolata, nucile, arahidele și ouăle sunt agenți vătămători obișnuiți.

10. Restricția la sare poate fi binefăcătoare.  Evitați alimentele bogate în sodiu, cum ar fi cartofii prăjiți sau cartofii pai, ketchup și produse lactate, pentru o perioadă de probă de două săptămâni.

11. O dietă lipsa de grăsimi a fost apreciată ca binefăcătoare.

12. Ceaiul Goldenseal, folosit la comprese, poate fi aplicat unor leziuni deschise.

13. Beți apă multă pentru a avea urina deschisă la culoare. Astfel, secrețiile vor fi mai fluide și mai ușor de eliminat.

14. Uni pot avea o erupție de coșuri pe piele de la propria salivă care se scurge noaptea pe pernă.

15. Evitați gulerele strâmte și caschetele.

16. Urmați programul de Deparazitare folosind în paralel cura cu tinctură de zmeur, așa cum e recomandat pe sticluță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook923
Facebook
Inapoi