Totul despre Cancer

Totul despre Cancer

O colecție întreagă de rețete și sfaturi primite de la cei care au reușit să învingă această cruntă boală. Mai mult »

Alimentatia

Alimentatia

Învață cum să mănânci sănătos pentru a avea o sănătate de invidiat. Mai mult »

De pe la bunici

De pe la bunici

O colecție întreagă de leacuri adunate din toate colțurile țării de pe la bunici și străbunici. Mai mult »

Terapii alternative

Terapii alternative

Descrieri detaliate despre o sumedenie de terapii funcționale. Mai mult »

Informații diverse

Informații diverse

Meditații, alimentație, leacuri, evoluție spirituală, rețete băbești, știința și terapiile alternative, găsești totul într-un singur loc ...... aici. Mai mult »

 

Potasiu – la ce e necesar și care sunt legumele cu un nivel ridicat

Potasiul este esențial pentru sănătatea inimii şi a creierului.

Atât creierul, cât şi inima au nevoie de o doză zilnică de potasiu, care ajută aceste organe să funcţioneze normal.

De ce ai nevoie de potasiu?

Potasiul este un mineral esenţial pentru dezvoltarea corpului. Avem nevoie de o doză optimă de potasiu, deoarece:

 • stimulează metabolismul glucidelor
 • favorizează secreţia insulinei
 • ajută la sinteza proteinelor
 • reglează aciditatea din corp
 • previne apariţia cancerului
 • stimulează detoxifierea corpului
 • reglează tensiunea arterială
 • îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale
 • menţine inima sănătoasă.

Cât potasiu trebuie să iei?

Dr. Oz recomandă o doză zilnică de 4700 miligrame, atât din suplimente alimentare, cât şi din surse naturale. Specialiştii avertizează că potasiul este asimilat mai bine în prezenţa magneziului, de aceea este bine să le iei combinate aceste două minerale.

Dr. Oz susţine că persoanele care suferă de diabet sau boli renale, precum şi cei care iau frecvent diuretice şi laxative sunt mai expuşi riscului de a avea o deficienţă de potasiu.

Cum îţi dai seama că ai lipsă de potasiu?

Principalele simptome care anunţă o carenţă de magneziu sunt:

 • oboseala persistentă
 • slăbiciune musculară
 • reţineri de apă în ţesuturi
 • sete continuă
 • constipaţie
 • hipotensiune arterială
 • dereglări ale funcţiei renale.

În ce alimente găseşti potasiul?

Nu veți avea niciodată probleme legate de deficitul de potasiu dacă folosiți aceste legume în meniul obișnuit. Fiecare dintre ele nu numai că vă oferă o doză puternică de potasiu, dar ajută la acoperirea bazelor cu vitamine și supliment de minerale, fibre și, în unele cazuri, proteine.

1. Spanacul: 558 mg potasiu

Nu este o surpriză faptul că spanacul este o legumă cu mult potasiu. Este bine cunoscut pentru beneficiile sale sănătoase, iar potasiul este doar un element dintr-o listă lungă de alte beneficii.

Este o sursă bună de fier, precum și de fibre, oferă chiar și niște proteine. Este una dintre cele mai bune legume cu conținut de potasiu, iar conținutul de fitonutrienți face să merite să adaugi ca parte a unui plan de dietă sănătoasă împotriva cancerului și a inimii.

2. Varza Kale: 491 mg potasiu

Kale este o sursă de energie nutritivă, oferind un amestec de vitamine, minerale, proteine ​​și fibre care o fac una dintre cele mai sănătoase legume pe care le puteți mânca. Este, de asemenea, o sursă decentă de potasiu, care rivalizează cu spanacul.

Kale este una dintre cele mai moderne legume și s-a bucurat de o mare popularitate în ultimii ani. Este o legumă cu care ar trebui sa te familiarizezi dacă nu ești deja.

Sfaturi pentru a manca mai mult: Kale poate fi folosită pentru smoothie, colorând băutura în mod natural în verde și adăugând o mulțime de nutrienți, proteine ​​și fibre. Aceasta este adesea văzută ca bază pentru o salată sănătoasă. Este într-adevăr un veggie foarte versatil.

3. Cartofi: 421 mg potasiu

Cartofii și-au obținut reputația ca fiind nesănătoși, dar numai pentru că cele mai frecvente moduri de a le consuma, sunt prăjiți și/sau chipsuri iar asta nu îi pune în cea mai bună lumină dar cu toate acestea ei sunt o sursă bună de potasiu, asa că asigurați-vă că îi gătiți într-un mod sănătos, cum ar fi să îi coaceți, de exemplu. De asemenea, puteți opta pentru cartofii dulci, deoarece aceștia sunt o sursă bună de potasiu 337 mg la 100g. Vă vor da un aport de vitamina A sub formă de beta-caroten și fibre suplimentare.

4. Varza de Bruxelles: 389 mg Potasiu

Varza de Bruxelles ar putea să nu se situeze pe lista celor mai gustoase legume, dar aceasta este destul de bogată în potasiu. La 10% din necesarul zilnic de potasiu, varza de Bruxelles este chiar pe același loc împreună cu multe dintre fructele de top cu conținut de potasiu .

Varza de Bruxelles face parte din familia de legume crucifere, un grup de legume care este în mod constant legat de beneficiile anti-cancer. Acestea furnizează fibră și o groază de vitamina C, chiar mai multă vitamină C decât o portocală. De obicei, nu asociem legumele cu vitamina C, dar aceasta este o sursă care nu trebuie ignorată.

5. Anghinare: 370 mg potasiu

Anghinarea ar putea să nu fie prima legumă care să vă vină în minte atunci când vă gândiți la legume pline de potasiu, dar aceasta merită o achiziție, deoarece vă va oferi 11% din necesarul total pentru o zi.

Dacă nu sunteți familiarizați cu modul de gătire a anghinarei, merită investiția în timp, deoarece acestea sunt unele dintre cele mai gustoase legume care oferă mai multe beneficii pentru sănătate și nu doar conținutul de potasiu .

6. Ciupercile Portobello: 364 mg potasiu

Nu puteți greși niciodată dacă vă hotărați să folosiți ciuperci portobello când căutați să creșteți cantitatea de potasiu din organism. O cantitate de 100 de grame de ciuperci vă oferă o zecime din necesarul zilnic, ceea ce ușurează acumularea celorlalte nevoi pe tot parcursul zilei.

Ciupercile Portobello sunt ușor de identificat în orice magazin. Nu ezita să pui aceste ciuperci în coșul tău de cumpărături, deoarece ele nu numai că te vor ajuta să-ți atingi necesarul zilnic de potasiu, dar și vitamine, minerale și fibre, care ajută foarte mult sănătății tale.

7. Sfecla: 325 mg potasiu (9% DV)

Sfecla face furori în ultimii ani atunci cand vorbim despre sănătate din cauza betalinului pe care îl conține, un antioxidant puternic care se găsește numai într-un număr limitat de alimente. Sfecla e o sursă de potasiului și va contribui cu succes in obtinerea necesarului zilnic de potasiu.

Sfecla oferă o cantitate mare de fibre, dacă consumați 100 de grame de sfeclă obțineți 9% potasiu, și 10% fibre. Este, de asemenea, bogată în magneziu, fier și oferă chiar și niște proteine.

8. Morcovi: 320 mg potasiu

Morcovii sunt cunoscuți pentru beta-caroten și capacitatea lor de a ajuta la îmbunătățirea vederii, dar sunt, de asemenea, o bună sursă de potasiu.

Morcovii conțin fibre, precum și unele vitamine, ei oferă un profil nutrițional destul de larg.

9. Broccoli: 316 mg potasiu

Broccoli are atâtea proprietăți sănătoase, încât este adesea menționată drept una dintre cele mai sănătoase legume de pe planetă.

Broccoli este atât de bun pentru organism încât unii experți în sănătate recomandă să mănânci în fiecare zi. Este o sursă excelentă de fibre, iar o cantitate de 100 de grame vă oferă 10% din valoarea zilnică de fibre. Broccoli este o sursă bună de proteine ​​vegetale. Din cauza fibrelor și a proteinelor face din broccoli o alegere fantastică pentru pierderea în greutate.

Pe lângă toate aceste legume mai puteți consuma, pentru a obține necesarul zilnic de potasiu, și:

 • citrice (portocale, grepfrut). O cană cu suc de portocale conține 500 miligrame de potasiu;
 • pește, în special halibut, ton, plătică care aduc 400 miligrame de potasiu pe porție
 • roşii
 • suc de prune
 • boabe de fasole albă – 1 cană cu boabe conţine 1000 miligrame de potasiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook923
Facebook
Inapoi