Totul despre Cancer

Totul despre Cancer

O colecție întreagă de rețete și sfaturi primite de la cei care au reușit să învingă această cruntă boală. Mai mult »

Alimentatia

Alimentatia

Învață cum să mănânci sănătos pentru a avea o sănătate de invidiat. Mai mult »

De pe la bunici

De pe la bunici

O colecție întreagă de leacuri adunate din toate colțurile țării de pe la bunici și străbunici. Mai mult »

Terapii alternative

Terapii alternative

Descrieri detaliate despre o sumedenie de terapii funcționale. Mai mult »

Informații diverse

Informații diverse

Meditații, alimentație, leacuri, evoluție spirituală, rețete băbești, știința și terapiile alternative, găsești totul într-un singur loc ...... aici. Mai mult »

 

Sarea convențională, sarea de mare, sarea de Himalaya

Sarea este ingredientul folosit din cele mai vechi timpuri, atât ca ingredient nelipsit în alimentație cât și ca remediu natural pentru numeroase afecțiuni.

Nelipsita sare-n bucate este unul dintre cele mai vechi remedii din lume, cuprins în celebre tratate medicale ale Antichităţii, intens studiat apoi de alchimiştii Evului Mediu și apreciat în medicina populară ca leac de căpătâi.

evomag.ro

Un vechi tratat medical chinez (Peg-Tzao-Kan-Mu), scris cu 2700 de ani înainte de Hristos, menţiona nu mai puţin de 40 de tipuri de sare, fiecare cu indicaţiile sale, cu modul de administrare şi cu efectele sale specifice.

Zilele noastre însă au adus sarea în centrul unei dileme:

Ce sare să folosim? Care este sarea cea mai bună pentru sănătatea noastră?

Sarea convențională, pe care mulți o folosesc în mod curent, este o sare purificată chimic, rezultatul fiind clorura de sodiu. Acest produs chimic artificial este respins de organism care nu îl recunoaște ca nutrient și, prin urmare, nu ne oferă niciun beneficiu de sănătate. Trebuie menționat că majoritatea produselor alimentare procesate (mezeluri, chipsuri, conserve) conțin sare convențională, dăunătoare sănătății.

Sarea fără sodiu. Sarea fără sodiu este considerată sare de regim iar sodiul poate fi înlocuit de potasiu şi/sau magneziu. Este recomandată de regulă persoanelor cu hipertensiune arterială. Gustul ei se distinge de cel al sării cu sodiu printr-un post gust amar si se gaseste ambalata in forma lichida.

Sarea de mare este o alternativă sănătoasă pe care mulți o aleg în detrimentul sării convenționale procesate chimic. Cu toate acestea, ținând cont de starea de poluare a mărilor și oceanelor din zilele noastre, sarea de mare nu este chiar atât de sănătoasă cum mulți cred. În zilele noastre, mările și oceanele au devenit depozite de deșeuri toxice printre care găsim ulei, mercur, resturi menajere, dioxine și lista ar putea continua…

evomag.ro

Sarea de Himalaya roz este recunoscută ca fiind sarea cu cel mai înalt grad de puritate din lume.
Cristalele de sare naturală din zona Himalaya s-au format în urmă cu 500 de milioane de ani ­şi se numară printre cele mai preţioase tipuri de sare de piatră.
Sarea s-a format pe fundul unei uriaşe mări preistorice care s-a micşorat ca urmare a mișcărilor tectonice iar în final a secat. În urma a rămas sarea,care astăzi se exploatează manual, cu cea mai mare grijă. Sarea de Himalaya este lipsită de poluarea specifică mărilor şi oceanelor actuale.
De asemenea ea nu este rafinată şi nici iodată. Culoarea frumoasă, rozalie, a acestor cristale de sare este datorată conținutului de fier şi de mangan.

Sarea de Himalaya este cea mai curată şi benefică sare de pe planetă. Cristalele de sare de Himalaya conţin 84 dintre cele 92 minerale de care are nevoie organismul pentru a funcţiona normal, proporţia acestora fiind perfect adaptată la nevoile metabolismului uman.
Cristalele de sare de Himalaya sunt pline de nutrienţi, furnizează minerale şi oligoelemente şi crează mediul necesar pentru conservarea energiei vitale. Consumul regulat de sare de Himalaya echilibrează fluidele din organism, susţine absorbţia corespunzătoare a nutrienţilor şi eliminarea toxinelor.

Prin consumul de sare de Himalaya aveți  acces la puterea ascunsă a acestor minunate cistale naturale. În această sare naturală elementele sunt disponibile în particule fine, de dimensiuni coloidale, care pot fi absorbite şi metabolizate uşor de corpul uman.
Elementele conţinute în sarea de Himalaya sunt disponibile pentru celule direct în forma ionică, fără digestie, spre deosebire de nutrienţii din legume sau cereale care trebuie întâi digerate pentru a se descompune în componente pe care corpul le poate folosi.

Sarea de Himalaya, prin aportul de minerale și oligoelemente, are numeroase efecte benefice asupra organismului:

Echilibrează pH-ul organismului
Normalizează tensiunea arterială
Creşte circulaţia şi conductivitatea
Dizolvă şi elimină sedimentele care conduc la pietrificare şi forme variate de artrită, reumatism, osteoporoză, gută şi pietre la rinichi sau fiere.
Vindecă afecţiunile pielii prin curăţarea de la interior spre exterior
Scade pofta de mâncare şi dependenţa.

Astfel, consumul regulat de sare de Himalaya, pe lângă gustul rafinat, aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Practic se poate folosi la orice fel de mâncare, de la salate la preparate gătite, chiar și prăjituri.
Pe de altă parte, saramura cu sare Himalaya este unul dintre cele mai vechi remedii recunoscute în lume.  În baia cu saramură, mineralele, oligoelementele şi energia vie din cristalele de sare de Himalaya vor penetra pielea sub formă de ioni. Stimularea rezultată va produce creşterea celulelor iar fluxul energetic al corpului va fi activat şi echilibrat.
Baia cu saramură este recomandată pentru întărirea sistemului imunitar prin detoxifiere, vindecarea afecţiunilor pielii, reumatism şi afecţiuni articulare, recuperare după intervenţii chirurgicale, afecţiuni ginecologice şi pentru copii cu tendinţă la infecţii recurente. Eliberaţi organismul de metale grele (plumb, mercur, arsenic) cu ajutorul cristalelor de sare care au capacitatea de a distruge structura moleculară a acestora.

avon.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

matar.ro
Facebook856
Facebook
Inapoi