Totul despre Cancer

Totul despre Cancer

O colecție întreagă de rețete și sfaturi primite de la cei care au reușit să învingă această cruntă boală. Mai mult »

Alimentatia

Alimentatia

Învață cum să mănânci sănătos pentru a avea o sănătate de invidiat. Mai mult »

De pe la bunici

De pe la bunici

O colecție întreagă de leacuri adunate din toate colțurile țării de pe la bunici și străbunici. Mai mult »

Terapii alternative

Terapii alternative

Descrieri detaliate despre o sumedenie de terapii funcționale. Mai mult »

Informații diverse

Informații diverse

Meditații, alimentație, leacuri, evoluție spirituală, rețete băbești, știința și terapiile alternative, găsești totul într-un singur loc ...... aici. Mai mult »

 

Uleiul de oregano – cel mai puternic antibiotic natural

 Uleiul de oregano – cel mai puternic antibiotic natural

Substanța denumită Carvacol prezentă în uleiul de Oregano sălbatic este considerată ca unul dintre cele mai puternice anti virale, anti bacteriene și anti fungale substanțe obținute pe cale naturală.

Carvacol omoară paraziții de orice natură. În Mexic, cercetătorii au comparat Carvacolul din oregano cu tinidazol, un medicament prescris a trata giardia (Giardia duodenalis) . Rezultatele au arătat că oregano este mai eficient împotriva giardiei decât Tinidazol.

Cercetătorii britanici au comparat acțiunea uleiului obținut din oregano cu acțiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare. S-a dovedit ca oregano, prin conținutul mare de carvacol, acționează mai eficient decât antibioticele, distrugând și bacteriile rezistente la unele antibiotice.

Carvacolul acționează la nivelul întregului organism și poate fi utilizat atât pentru uz intern cât și extern.

Carvacol inhiba dezvoltarea bacteriilor, răspândirea Stafilococului Auriu în special la nivel pulmonar și facial (acnee) în paralel cu un efect antibacterian, mucolitic și expectorant.

UZ INTERN: Se administrează contra virușilor, bacteriilor și paraziților de orice fel incluzând Candida, Giardia duodenalis, Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterică, Staphylococcus aureus. Este de asemenea util în: Infecții urinare și Prostatita. Se poate administra de asemenea Post Operatoriu pentru a evita infectarea în special cu Stafilococul Auriu (care poate fi mortală). Indicat în infecții pulmonare, tuse persistentă, dureri în gât.

ADMINISTRARE UZ INTERN (ADULȚI):

5 picături de 3-5 ori pe zi. Fie se pun sub limbă fie se dizolvă în puțină apă sau se amestecă într-o linguriță cu puțină miere sau suc. Se ține scurt timp în gură după care se înghite. Imediat după administrare, se respiră adânc de câteva ori pentru a inspira vaporii de Oregano.

Pentru infecții pulmonare sau la sinusuri pe lângă administrarea sublinguală se fac și inhalații: Se fierbe apă într-un vas și se pun câteva picături în apa fierbinte. Se apropie fața de vasul cu apa și Oregano, se pune peste cap un prosop și se inspiră adânc vaporii emanați din apa fierbinte. Se poate de asemenea folosi un vaporizator din comerț.

Pentru Herpes se administrează 3-5 picături sub limbă urmat de 2-3 picături din oră în oră timp de 9 ore în fiecare zi. În plus, se aplică și local în zona afectată câte 2-3 picături de 2-3 ori pe zi

UZ EXTERN:

Uleiul de Oregano poate fi folosit și extern prin aplicare în zona afectată de 2-3 ori pe zi:

Piele: Pentru înțepături, infecții, furuncule, acnee, psoriazis, negi, iritații de piele, micoze: se aplică câteva picături de Oregano și se freacă bine zona afectată până la absorbția în piele. Se adaugă câteva picături de ulei în săpunul lichid sau în gelul pentru duș. Se poate adaugă și în săpunul lichid pentru mâini. În caz de răni pe piele, negi, furuncule sau acnee se aplică ulei până la saturație și se freacă bine în piele. În cazul rănilor sau furunculelor se acoperă apoi cu un plasture.

Dinți și gingii: pentru a dezinfecta și deparazita total zona bucală, pentru a trata sau preveni paradontoza:  Se pun câteva picături de ulei de oregano pe periuța de dinți în loc de pasta de dinți și se freacă dintâi. În caz de infecții la gingii se freacă gingiile cu câteva picături.

Par: În caz de scalp infectat cu o ciupercă, în caz de mătreață, iritații ale scalpului, se adăugă câteva picături în șampon înainte de spălarea părului. Se lasă pe păr șamponul astfel preparat pentru câteva minute, după care se clătește

Herpes: câte 1-3 picături în zona afectată de 2-3 ori pe zi.

Aromaterapie: Datorită mirosului plăcut și pătrunzător dar și a nenumăratelor proprietăți benefice, se recomandă câteva picături de ulei de oregano într-un vaporizator, și astfel se purifică aerul de viruși, bacterii, etc.

Picioare: Prezenta fungusilor (ciupercilor) la nivelul labei piciorului produce răniri (picior de atlet) în special între degetele piciorului precum și deteriorarea (măcinarea) unghiilor în paralel cu un miros foarte neplăcut. Se aplică și se distribuie uniform câteva picături de ulei de oregano între degete și pe unghii.

Igiena intimă: Câteva picături de ulei de oregano în apă caldă pentru baie de șezut ajută la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci (inclusiv Candida)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Facebook923
Facebook
Inapoi